Expertises

Copyright © All Rights Reserved Ganda Publi Productions

Activiteiten

Deskundig advies

 

Door zijn jarenlange ervaring en wegens zijn wetenschappleijke opleiding, wordt Donald Gabriels, bestuurder van Ganda Publi Productions (zie wie zijn we) regelmatig voor deskundig advies gecontaceerd door private bedrijven en door de voorzitters van de Rechtbanken in Vlaanderen.

 

Gerechtsdeskundige

Sedert meer dan 25 jaar wordt deskundig advies gegeven en bijstand verleend aan verschillende Rechtbanken in Vlaanderen in verband met het oplossen van problemen en bij het regelen van geschillen zoals:

-Problemen met bodems en substraten in landbouw, tuinbouw en tuinaanleg

-Drainageproblemen in akkerland, weiden en bebouwingen

-Erosie en afstroming in en buiten de velden; sediment transport en afzetting.

-Substraten en compost

-Schade aan gronden, planten en gewassen

Referenties: Rechtbanken (Eerste Aanleg of Vredegerecht) van Gent, Brugge, Oudenaarde, Dendermonde, Zomergem, Veurne, Ieper.

 

Deskundig advies bij aanleg van natuur grasvelden

Ervaring werd opgedaan gedurende verschillende tientallen jaren van onderzoek, in het laboratorium en in het veld, in verband met de aanleg van de toplagen van gras(voetbal)velden. Bodemstalen werden genomen van voetbalvelden in België en Engeland en de fysische en chemische eigenschappen bepaald. Uit die analyses konden richtlijnen worden voorgesteld gekend als GANDA CRITERIA voor de aanleg van toplagen van voetbalvelden.

Voordrachten werden gegeven in verschillende bedrijven en in voetbalstadions en golfclubs in binnen- en buitenland. Daarenboven werden in 2011 in Gent de Europese Velddagen van de Europese Grasvelden Vereniging (ETS) (European Turfgrass Society) ingericht met sprekers uit binnen- en buitenland.

Referenties:

-Voordrachten in voetbalstadions van Oostende, Genk, Lokeren, ’s Hertogenbosch (Den Bosch)

-voordrachten in de golf clubs van Sint-Martens-Latem en Breda

-bodemstalen voor verdere analyse werden genomen in de toplagen van de voetbalvelden van Anderlecht, Deinze, Gent, Manchester Uniteds,

Queen Park Rangers, Bolton, West Ham, Wimbledon.

-De ETS Field days werden in Gent in 2011 georganiseerd

-Deelname aan de ETS Field Days en congressen in Gent, Valencia, Monaco en Kristiansand

-Master thesis van de Vakgroep Bodembeheer, Universiteit Gent door Davy Ottevaere (2000): Bodemfysische en bodemmechanische karateristieken voor de bespeelbaarheid van voetbalterreinen.

 

Deskundig advies bij de aanleg van synthetische grasvelden

Het optimaal functioneren van synthstische grasvelden voor voetbal en hockey hangt, naast het verkrijgen van een optimale grasmat, ook af van de bodemfysische en bodemmechanische eigenschappen van de onderliggende lagen. Ondervinding werd opgedaan door de contacten met de Vakgroep Textiel van de Universiteit van Gent, die een FIFA erkening heeft voor het uittesten van synthetische voetbal- en hockeyvelden in binnen- en buitenland.

 

Deskundig advies bij de aanleg van wijngaarden

De wijnteelt wordt meer en meer populair in Vlaanderen. Nieuwe velden worden aangelegd en heraangelegd. Studies worden uitgevoerd in de wijngaarden van Heuvelland, West-Vlaanderen, België, met het doel de bodemfysische en bodemchemische karakteristieken ervan te bepalen.

Ook werd advies gegeven voor de aanleg van een nieuwe wijngaard in de Scheldevallei nabij Gent.

Referenties:

-Master thesis in de Faculteit van de Bio-ingenieurswetenschappen, Universiteit Gent: Emma Tavernier (2015): Variabiliteit in bodemeigenschappen van de Heuvellandse wijngaarden: karakterisatie en evaluatie van een ‘terroir’.

-Artikel in ‘De Boarebreker’ (Magazine voor Gastronomie en Toerisme): Donald Gabriels (2015): Heuvelland heeft prima wijn cultuur.

Tourism

Guided tours

Travel

Organisations

Academic organisations

Sports

Art and Music

Products

Productions

Books

Journals

Articles